ESNAFIMIZA DUYURULUR - ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ HAKKINDA

10 Aralık 2015 11:46

ESNAFIMIZA DUYURU

3572 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun gereği; İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınması yasal zorunluluktur.

Cezalı duruma düşmemek ve işyerlerinize yaptırım uygulanmaması için Belediyemiz Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne başvurusu yapılması önemle duyurulur.

Bilim , Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı , ölçü ve ölçü aletlerinin 2 yılda bir damgalanması uygulanmasında beyan başvuru 01 Ocak – 29 Şubat 2016 tarihler arasındadır...

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanuna göre ölçü ve ölçü aletlerinin belirli sürelerde periyodik muayeneye tabi tutulması zorunludur bu nedenle 2 yıllık damga süresini doldurmuş 3.sınıf ve 4.sınıf ölçü ve tartı aletleri bulunduran kişi veya kuruluşların , Belediyemiz Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğuna başvurmaları gerekmektedir.

SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI