Çevre ve Temizlik

TAŞ OCAKLARI REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARI

• Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı üzerinde yer alan iki maden ocağı kapatılmış, bu alanda çevre düzenleme çalışması yapılmıştır.
• Kuşaklama yolu boyunca yeşil bant ve ağaç perde projesini hayata geçirdik.
• Ocak çıkışlarında kamyonlar için yıkama havuzları yaptık.
• Zabıta Kontrol Noktası oluşturularak denetimleri sıklaştırdık.
• Büyük çoğunluğu Cebeci Mahallesi’nde bulunan döküm atölyelerini ilçe sınırı dışına tahliye ettik.
• Kent içi ulaşım sorununa alternatif yol güzergahı olan Habipler-Hasdal Bağlantı Otoyolu hayata geçirilecektir. Bu güzergah aynı zamanda Cebeci Maden Bölgesi’nde devam eden çalışmalardan dolayı ortaya çıkan olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacaktır. Bu yol çalışması kapsamında yerleşim alanı ile otoyol arasında yeşil bir bant oluşacaktır. Kot farkıyla birlikte bu yeşil bant, kamyon trafiği nedeniyle oluşan tozlara karşı engelleyici duvar görevi yapacaktır.
• Habipler’in doğusunda inşa edilecek kavşak ile maden ocağı bölgesindeki ulaşım tek bir noktaya düşürülecektir. Böylece kamyon trafiğinin ilçe merkezi ile bağlantısı kesilecektir. Bu çalışma hem şehir merkezi trafiğini rahatlatacak hem de kamyon trafiği nedeniyle oluşan gürültü ve çevre kirliliğinin çözümüne katkı sağlayacaktır.
• Maden ocağı bölgesinde yer alan maden yolları ile yerleşim bölgelerine erişimi sağlayan ulaşım yolları arasında yüksek sütre yapılar (ara duvar) yapılacaktır. Bu bölge yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarıyla oluşturulacaktır. Bu yeşil yüksek duvarlar maden bölgesi kaynaklı gürültü ve çevre kirliliği engellenmiş olacaktır.
Proje Galerisi