15 Temmuz Destanı

SULTANGAZİ’DE DEMOKRASİ NÖBETLERİ

Meydanları dolduran Sultangazililer demokrasiye sahip çıktı. Ülkesine sahip çıktı, onuruna sahip çıktı. Hükümetine ve geleceğine sahip çıktı. 15 Temmuz’da yaşananlar; Türkiye üzerinde kanlı hesapları olanları, ülke ve dünya kamuoyu önünde tüm şeffaflığıyla ortaya çıkarmıştır. 27 Nisan e-Muhtırasına onuru ile karşı çıkan sivil irade, FETÖ’cü darbe girişimi karşısındaki dik duruşu ile daha da güçlenmiştir. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu hedefler doğrultusunda Türkiye, ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi ve özgürlükleriyle dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında hak ettiği yeri alacaktır.

Türkiye, 15 Temmuz gecesi cuntacı askerlerin darbe girişimine tanıklık etti. Bir avuç FETÖ’cü darbecinin çılgınlığı, millet sinesinde bitirildi. Darbe girişimi Cumhurbaşkanımız ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile hükümetin kararlı tutumuyla, muhalefet partilerinin sesini yükseltmesiyle, halkın sokağa inip tankların üzerine çıkması ve komuta kademesinin aklı selim tutumuyla savuşturuldu. Yaşananlar; Türkiye üzerinde kanlı hesapları olanları, ülke ve dünya kamuoyu önünde tüm şeffaflığıyla ortaya çıkardı. Sultangazililer, darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla ilçenin farklı noktalarına akın etti. Yaşanılan olaylara tepki gösteren vatandaşlar, “Her şey vatan için” sloganları atarak, milli iradeye sahip çıktılar. 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Sokaklara ve meydanlara çıkın” çağrısı üzerine tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Sultangazililer de demokratik tepkilerini göstermek amacıyla ilçenin farklı noktalarında toplandı. Sultangazi Demokrasi ve Şehitler Meydanı, Hükümet Konağı ve ilçe Emniyet Müdürlüğü önü, Baştabya 66. Zırhlı Tugay önü, Habipler Ahmet Öztürk Topçu Kışlası önünde her gece toplanan ilçe halkı darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.
Proje Galerisi