15 Temmuz Destanı

15 TEMMUZ’UN YILDÖNÜMÜNDE SULTANGAZİ ŞEHİTLER MEYDANI DOLDU TAŞTI

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü sebebiyle Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği anma programında meydanlar doldu taştı. Sultangazi Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe on binlerce Sultangazili’nin ellerinde Türk bayraklarıyla akın etmesiyle her yer kırmızı beyaza büründü. Program, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla başladı. Burada coşkulu kalabalığa seslenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Geçtiğimiz yıl, 15 Temmuz’da Türkiye, siyasi tarihinin en ağır saldırısı ile karşı karşıya kaldı. FETÖ terör örgütünü sahaya süren güçler, işgal girişimi için harekete geçmişti. Amaçları Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı devirip, devleti işlemez hâle getirmek, ardından milleti birbirine kırdırmak ve Türkiye’yi parçalamaktı.” dedi. Karanlık güçlerin hesap edemediği tek noktanın ise Türk milletinin imanı ve gücü olduğunu belirten Başkan Altunay, “Milletimiz birkaç saat içinde tek yürek ve tek yumruk oldu. Türkiye’nin her köşesinde yüzbinler sokaklara döküldü. Bu coşkulu kalabalık tanklara, kurşunlara karşı yürüdü. Türk milleti dünya tarihinin görmediği cesaret örneğini sergiledi.” diye konuştu. Darbecilerin de, onları yöneten küresel efendilerin de Türk milletinin inancı ve gücü karşısında hüsrana uğradığını kaydeden Başkan Altunay, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milyonlar Türkiye’nin kaderine el koydu. Darbe ve işgale karşı tek vücut oldu. O gece, yüzyılın mücadelesi birkaç saate sığdırıldı. O gece bütün Türkiye’de; selalarla kendine gelen, ezanla dirilen, dualarla korunan bir millet vardı. O gece, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonraki en büyük saldırı geri püskürtüldü.” ifadelerini kullandı. Programa katılan şehit yakınları ve gaziler duygu dolu anlar yaşadılar. Protokol konuşmalarının ardından çeşitli sanatçılar sahne aldı. Sanatçılar, vatan temalı ezgileriyle demokrasi nöbeti için meydanı dolduran vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattılar.
Proje Galerisi