Marka Projeler

Sultangazi Eğitime Destek Akademisi (SEDA) Projesi

Sultangazi Belediyesi, öğrencilerin merkezi sınavlara hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Sultangazi Eğitim Destek Akademi (SEDA) projesini hayata geçirdi. Sultançiftliği ve İsmetpaşa Mahalle Hizmet Tesislerinde eğitimlerin verilmeye başlandığı proje kapsamında, Esentepe Şubesi de hizmete açıldı.  Proje de 35 uzman öğretmen görev alıyor.

Sultangazi Belediyesi, daha önce bilgievleri adı altında yaptığı merkezi sınavlara hazırlık kurslarını Sultangazi Eğitim Destek Akademi (SEDA) projesi ile sürdürüyor. Proje kapsamında 8. Sınıf öğrencileri için TEOG, 12. Sınıf öğrencileri ve lise mezunlarına ise YGS-LYS sınavlarına hazırlık kursları veriliyor.

Sultançiftliği Mahalle Hizmet Tesisleri ile İsmetpaşa Cevher Dudayev Mahalle Hizmet Tesisleri’nde açılan kurslara Esentepe Şubesi de eklendi.

Proje kapsamında yapılan seviye tespit sınavlarıyla sınıfların homojenleştirilmesi sağlanıyor.

Öğrenciler; Türkçe-Matematik (Eşit Ağırlık), Matematik-Fen (Sayısal), Türkçe-Sosyal (Sözel) gruplarına ayrılarak yapılan hazırlık kurslarından  YGS-LYS sınavlarına hazırlanan 12. Sınıf öğrencileri ile mezunlar faydalanabiliyor.

Projede öğrenci, öğretmen ve veli etkileşimini sağlamak amacıyla Proje Sınıfları da oluşturuldu. Danışman öğretmenlerin velilerle iletişime geçerek öğrencilerin eksikliklerini belirlediği sistem ile başarı düzeyinin arttırılması hedefleniyor.

Ayrıca Akıllı Tahta adı verilen yoklama sistemi ile veliler,  derse devamlılık konusunda bilgilendirilirken; deneme sınavlarının sonuçlarına da internet üzerinden ulaşabiliyor.

• Adres : Esentepe Mahallesi Eyüp Gönen Caddesi No 90 Sultangazi - İstanbul
  • Fax :