Sultangazi’de yeni Ana Kucağı gün sayıyor

05 Nisan 2024 16:52

Sultangazi Belediyesi, çocuklara yönelik projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Sultangazi Belediyesi, Cebeci Mahallesi’nde hayata geçirdiği Merve Karakaş Ana Kucağında sona geldi. Çalışan annelerin çocukları için inşa edilen Ana Kucağı, kısa süre içinde hizmete açılacak. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Çalışan anneler için çocuklarını bırakabilecekleri Ana Kucağı kreşlerimiz 42-68 ay arası çocukların ihtiyaçlarına, eğitim seviyelerine ve ailelerin beklentilerine göre tasarlandı.” dedi.

Ana Kucağı, okul öncesi çocuklar için tam gün eğitim veriyor

Sultangazililerin beğenisini toplayan Ana Kucağı’nın ikincisi, Cebeci Mahallesi’nde hayata geçiriliyor. İnşaatı hızla devam eden Merve Karakaş Ana Kucağı, 10 sınıftan oluşacak. Ana Kucağı’nın kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

“Ana Kucağı çalışan annelerin önemli bir sorununa çözüm sunuyor”

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Ana Kucağı adıyla hayata geçirdikleri uygulamanın çalışan anneler için önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek,  “Cebeci Mahallemizde yapımını sürdürdüğümüz Merve Karakaş Ana Kucağı’nın inşaatında sona yaklaştık. İlk Ana Kucağımızı da Sultançiftliği Mahallemizde hayata geçirmiştik. Çocuklarımız mutlu olsun diye Ana Kucağı projelerimizi hayata geçiriyoruz.” diye konuştu.

“Farklı mahallelerimizde yeni Ana Kucağı projelerimiz olacak”

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, şöyle devam etti; “Ana Kucağı kreşleri, çalışan annelerin önemli bir sorununa çözüm sunuyor. Çalışan anneler için çocuklarını güvenle bırakabilecekleri  Ana Kucaklarımız, 42-68 ay arası çocukların ihtiyaçlarına, eğitim seviyelerine ve ailelerin beklentilerine göre tasarlandı. Cebeci Mahallemizdeki Merve Karakaş Ana Kucağı’nı kısa süre içerisinde hizmete sunacağız. Ardından farklı mahallelerimizde yeni Ana Kucağı projelerimiz olacak.” dedi.