Apartmanlardan Hobi Bahçelerine

Sultangazi Belediyesi, doğal tarımı teşvik etmek amacıyla hobi bahçeleri oluşturdu. Başlatılan hobi bahçeleri uygulamasıyla toprağa, yeşile ve doğaya özlem giderilecek.  Kent Ormanı’nda oluşturulan hobi bahçeleriyle Sultangazililer sebze ve meyve yetiştirmenin keyfini yaşayacak. Böylece bahçesi olmayanlar için doğal sebze ve meyve yetiştirmek hayal olmaktan çıkacak.
Sultangazi Belediyesi tarafından doğal tarımı teşvik etmek amacıyla hobi bahçeleri oluşturuldu. Kent Ormanı’nda kurulan hobi bahçelerinde vatandaşların kendi emekleriyle sebze ve meyve yetiştirmesine imkân sağlanacak. Apartman yaşantısından bir kaçış mekânı olarak da yerini alacak olan hobi bahçesinde Sultangazililer kendi yetiştirdiği ürünleri tatmanın keyfini yaşayacak.  Şehir hayatının verdiği olumsuz etkilerden uzaklaşmada ve stres atmada da önemli bir yere sahip olacak olan hobi bahçeleri cüzi bir ücret ödenerek kiralanabilecek. Bahçelerde isteğe göre kalıcı olmayan bitkiler ve mevsim çiçekler de yetiştirebilecek.

EL EMEĞİ ÜRÜNLER
Konuyla ilgili açıklama yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, doğal tarımın gelişmesine ön ayak olmak için hobi bahçelerini kurduklarını belirterek “Metropolleşen şehirlerde en büyük sıkıntılardan biri de doğal tarım alanlarının ve bu işle uğraşanların azalmasıdır. İnsanımız bir taraftan şehir hayatına alışırken, diğer taraftan da toprağa, bahçeye, yeşile büyük bir özlem duymaktadır. Hem halkımızın bu özlemini giderebilmek hem de tarıma ve doğaya katkı sunmak amacıyla ilçemizde hobi bahçeleri oluşturduk. Artık Sultangazililer doğanın tadına vararak kendi emekleriyle yetiştirdiği ürünleri tatmanın mutluluğunu yaşayacak” dedi.