Devam Eden Projeler

SULTANGAZİ’YE YENİ ÜNİVERSİTELER

Sultangazi Belediyesi eğitim yatırımlarını üniversitelerle taçlandırıyor. Esentepe Mahallesi’nde inşası başlayan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun yapımını üstlenen Sultangazi Belediyesi Sağlık Meslek Yüksekokulu ile Diş Hekimliği Fakültesi projelerini de tamamladı. Belediye mülkiyetinde olan arsalar üzerinde inşa edilecek üniversiteler Sultangazi Belediyesi öz kaynaklarıyla yapılacak. Toplam inşaat alanı 16 bin 734 metrekare olan Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda; 7 adet 80 kişilik derslik, 5 adet 120 kişilik derslik, 7 adet mesleki uygulama alanı, 4 adet bilgisayar laboratuarı, kütüphane, toplantı salonları, sığınak ve açık otopark alanları yer alıyor. Projede ayrıca 1.722 m2 inşaat alanı sahip iki adet konferans salonu bulunuyor. 360 kişilik ana konferans salonu, 172 kişilik küçük konferans salonu olan projede 160 kişilik amfi ve fuaye alanı da yer alıyor. Öte yandan Sultangazi’de Sağlık Meslek Yüksekokulu ile Diş Hekimliği Fakültesi'nin projeleri tamamlanarak yapımına başlanıyor.

ÜNİVERSİTELER

• Diş Hekimliği Fakültesi